Een schoonmaakservice inhuren

Eén van de gemakkelijkste manieren om zelf niet te hoeven opruimen na een feest of receptie is het inhuren van een schoonmaakservice. Wanneer een feest of receptie tot diep in de nacht duurt kunt u zorgen dat de schoonmakers de volgende dag iets later verschijnen, zodat u zeker de gelegenheid heeft om even wat te slapen na het feest. Deze optie is aanzienlijk duurder dan zelf schoonmaken, maar is voor de personen die tegen het schoonmaken na een feest of receptie opzien een nuttige uitgave.

 

 

Vrienden vragen om te helpen

Een beroep doen op een paar vrienden om u te helpen bij het opruimen na uw feest of receptie kan het schoonmaakproces ook veel eenvoudiger maken. U kunt gewoon vragen of een paar mensen willen blijven om u te helpen opruimen. Dit kan heel belangrijk zijn, omdat de extra mensen ervoor zullen zorgen dat het opruimen veel sneller klaar is dan wanneer u in uw eentje gaat opruimen. Het werk kan ook minder vervelend lijken, omdat u toch samen met vrienden en kennissen bent. Zo kunt u blijven praten en socialiseren met uw vrienden en kennissen terwijl u werkt.

 

 

Restaurant of cateringzaal gebruiken voor uw feest of receptie

U hoeft het feest helemaal niet thuis te houden. U kunt er ook voor kiezen om een restaurant of cateringzaal af te huren. Zo valt ook de hele last van het opruimen na het feest van uw schouders af. U heeft natuurlijk wel de verantwoordelijkheid om het schoon te houden en uw gasten mogen de eigendommen van het restaurant niet vernielen. Maar het personeel van het restaurant of de catering zal zorg dragen voor schoonmaakwerkzaamheden na het feest en zo bent u vrij om aan het einde van het feest te gaan.

 

 

Zelf opruimen na een feest of receptie

Het is niet ideaal om de verantwoordelijkheid van het opruimen compleet op u te nemen, maar het is uiteindelijk wel de goedkoopste oplossing. Veel gasten zullen aanbieden om te blijven en te helpen met het opruimen. Maar u mag het nooit van ze verwachten.

 

U kunt kiezen om de rommel zo snel mogelijk op te ruimen nadat de laatste gast vertrokken is. U kunt ook een uurtje slapen voordat u gaat opruimen na een feest of receptie. Wat u ook besluit, het is belangrijk dat u het opruimen zo leuk mogelijk houdt. Draai bijvoorbeeld leuke muziek terwijl u opruimt. U kunt ook het opruimen aan het einde van een feest of receptie tot een minimum beperkt houden wanneer u gedurende de avond kleine schoonmaakwerkzaamheden verricht. Zo houdt u het bij. Voor een korte tijd van de avond zal u dan niet van de partij zijn, maar het beperkt wel de hoeveelheid schoonmaakwerk die u na een feest of receptie moet uitvoeren.